Series A – Original scientific papers
Page | Title / Author |
3 | Kontrola užitkovosti v systémech robotizovaného dojení krav
Milk recording of dairy cows milked using the automatic milking system Chládek, G. – Hanuš, O. – Falta, D. – Komzáková, I. – Jedelská, R. – Hering, P. – Králíček, T. [A] |
12 | Analýza spojitého efektu SNPs génov CSN3, CSN2, DGAT1 a Pit-1 na parametre mliečnej úžitkovosti holštýnskeho skotu
Joined effect analysis of the CSN3, CSN2, DGAT1 and Pit-1 gene SNPs on the milk performance traits in holstein cattle Manga, I. – Říha, J. [A] |
22 | Interaction of genotypes of GH, Pit-1, CAPN1 genes and its influence on shear force of grilled beef in Czech Fleckvieh bulls during the period of maturation
Interakce genotypů GH, Pit-1, CAPN1 a její vliv na střižnou sílu grilovaného hovězího masa býků českého strakatého plemene v různých fázích zrání masa Říha, J. – Bezdíček, J. – Čítek, J. – Voříšková, J. – Řehout, V. [E] |
30 | Nové metody pro efektivnější testaci vybraných SNP markerů mléčné a masné užitkovosti skotu
New methods for more efficient testing of the selected milk and meat performance SNP markers at the livestock Manga, I. [A] |
38 | Experimental verification of the possibility to estimate senzoric and quality parameters of beef with use of bioimpedance
Experimenální ověření možnosti stanovení senzorických a kvalitativních parametrů hovězího masa pomocí bioimpedance Říha, J. – Kadlec, R. – Vondra, V. – Bezdíček, J. [E] |
50 | Určení limitu přijatelnosti pro validační korelační koeficient jako parametr kvality kalibrace infračervené spektroskopie (MIR) při měření základního složení kravského mléka
A determination of acceptability limit for validation correlation coefficient as calibration quality parameter of infrared spectroscopy (MIR) at measurement of basic cow milk composition Sojková, K. – Hanuš, O. – Kučera, J. – Genčurová, V. – Jedelská, R. – Kopecký, J. [A] |
56 | Identifikace mastitidních patogenů včetně MRSA v kozím a ovčím mléce a jejich citlivosti na antibiotika
Mastitis pathogenes including MRSA in goat and sheep milk and their sensitivity to antibiotics Vyletělová, M. [A] |
61 | Genetická rôznorodosť dvoch členov rodu Bacillus izolovaných z kravského mlieka a z mliečnych výrobkov
Genetic diversity of two members of genus Bacillus in cow milk and dairy products Banykó, J. – Vyletělová, M. [A] |
69 | Výskyt Candida dubliniensis v gastrointestinálním traktu a možnosti její identifikace
Candida dubliniensis in the gastrointestinal tract and the way of its identification Růžička, F. – Mahelová, M. – Holá, V. – Kadlec, R. – Říha, J. [A] |
74 | Evaluation of nutritional quality, mycotoxins content and ensiling process of Bt maize after artificial inoculation with selected Fusarium strains
Vyhodnocení nutriční hodnoty, obsahu mykotoxinů a procesu silážování u Bt kukuřice po umělé inokulaci vybranými fusáriovými kmeny Křížová, L. – Svobodová, J. – Richter, M. – Doležal, P. [E] |
Current information
Page | Title / Author |
81 | PastureCalc 1.0 – software pro aproximační kalkulaci nákladů oplocení pastevních areálů v různě definovaných podmínkách
Bezdíček, J. – Říha, J. – Bjelka, M. [C] |
Conferences reports
Page | Title / Author |
83 | Konference: „Potravinářský výzkum podporující vědecky založenou legislativu: příležitosti pro výrobce a spotřebitele“
Svobodová, J. [C] |
85 | Zpráva z 62. Reciprocal Meat Conference
Dufek, A. [C] |
87 | Mezinárodní konference Soil Organic Matters
Svozilová, M. – Karabcová, H. [C] |
[A] – Czech (English abstract)
[E] – English (Czech abstract)
[C] – Czech only
Issue: 4
Year: 2009
Volume: LI
Number: 188